U heeft een conflict over functioneren

Over het functioneren van de ambtenaar kan veel discussie ontstaan. Gebruikelijk is dat ambtenaren jaarlijks functioneringsgesprekken hebben. Bij sommige bestuursorganen is het gangbaar dat ambtenaren jaarlijks ook een beoordelingsgesprek hebben. Het verschil tussen een functioneringsgesprek en een beoordelingsgesprek is dat een functioneringsgesprek een tweezijdig karakter heeft. De ambtenaar en de leidinggevende geven beiden aan hoe het gaat met het functioneren van de ambtenaar.

Beoordelingsgesprek

Een beoordelingsgesprek is eenzijdig, dat wil zeggen dat de ambtenaar op schrift krijgt hoe hij wordt beoordeeld door zijn leidinggevende. De leidinggevende kan daarbij gebruik maken van een of meer informanten. Deze informanten moeten dan wel bekend zijn bij de ambtenaar. De beoordeling geschiedt aan de hand van criteria zoals bijvoorbeeld kwaliteit van het werk, de communicatieve vaardigheden, houding en gedrag van de ambtenaar.

Slechte beoordeling gehad?

Een beoordeling is een besluit waartegen bezwaar en beroep openstaat. Indien u een slechte beoordeling heeft ontvangen, kan dit ontslag tot gevolg hebben. Wij kunnen u bij een slechte beoordeling bijstaan met het nodige advies en u helpen bij het opstellen van een bezwaarschrift.

Gerelateerde artikelen

Rechtsgebieden

Ervaring in alle zaken waarmee ondernemers in aanraking komen.

Contact

Dubbelsteynlaan West 39
3319 EK Dordrecht

Postbus 9069
3301 AB Dordrecht

T: +31 (0)78 630 00 00
F: +31 (0)78 630 00 22
E: info@dekoningadvocaten.nl

Algemeen

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te personaliseren en uw websitegebruik te analyseren.