Nieuws

Gratis gesprek bij een OM-strafbeschikking

Gratis gesprek bij een OM-strafbeschikking

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een verhoor bij de officier van justitie voor de oplegging van een strafbeschikking? Tegenwoordig kunt u gratis contact opnemen met een advocaat voor een adviesgesprek.

Wat is een strafbeschikking?

Het Openbaar Ministerie kan met een strafbeschikking zonder tussenkomst van een rechter een straf opleggen in een strafzaak. Denk daarbij aan een geldboete of een taakstraf. Met het accepteren van een strafbeschikking wordt vastgesteld dat u schuldig bent en de strafbeschikking wordt opgenomen op uw strafblad.

Het is dan ook belangrijk om een goede afweging te maken over het wel of niet accepteren van die strafbeschikking. Een advocaat kan u helpen om die afweging te maken.

Adviesgesprek

Een strafbeschikking kan grote gevolgen hebben. Om die reden is het belangrijk om u te laten adviseren door een advocaat. Tijdens dit adviesgesprek kan besproken worden wat u te wachten staat, wat uw rechten zijn en kan een inschatting gemaakt worden van de straf die aangeboden zou kunnen worden met de strafbeschikking.

Kosten

Voor het gratis adviesgesprek, ook wel een standaard consult genoemd, is uw inkomen en vermogen niet relevant en wordt geen eigen bijdrage opgelegd. Dit betekent dat iedereen voor dit gratis consult in aanmerking komt. Aan dit gesprek zijn voor u geen kosten verbonden, de advocaat wordt volledig betaald door de overheid.

Voor een volledig advies is het opvragen en bespreken van het dossier noodzakelijk. Daarnaast is het altijd verstandig om een advocaat mee te nemen naar het verhoor. Indien u niet akkoord gaat met de strafbeschikking, kan bovendien ‘verzet’ worden ingesteld. Uw zaak zal dan voor de rechter komen. De rechter beoordeelt de zaak opnieuw en zal een beslissing nemen.

Deze werkzaamheden vallen niet binnen het gratis adviesgesprek, maar kunnen onder andere voorwaarden ook voor u worden verricht.

Gerelateerde artikelen

Rechtsgebieden

Ervaring in alle zaken waarmee ondernemers in aanraking komen.

Contact

Dubbelsteynlaan West 39
3319 EK Dordrecht

Postbus 9069
3301 AB Dordrecht

T: +31 (0)78 630 00 00
F: +31 (0)78 630 00 22
E: info@dekoningadvocaten.nl

Algemeen

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te personaliseren en uw websitegebruik te analyseren.