Insolventierecht

Insolventierecht

Onze advocaten worden regelmatig door de rechtbank benoemd als curator. De Koning Advocaten heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan het samenstellen van een team dat gespecialiseerd is op het gebied van het insolventierecht. Dit team bestaat inmiddels uit vier curatoren en twee juridisch medewerkers. Onze curatoren zijn aangesloten bij de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD).

Heeft u behoefte aan advies?
Onder meer door de ervaring die wordt opgedaan als curator en de specialistische opleidingen die zij hebben genoten op het gebied van het insolventierecht zijn onze advocaten in staat om u optimaal te adviseren indien uw onderneming in zwaar weer verkeert, u een onderneming na faillissement wenst door te starten of indien u als bestuurder persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld voor de schulden van de rechtspersoon.

Bent u schuldeiser in een faillissement?
Indien u een vordering heeft kunt u deze schriftelijk indienen bij de curator. Wij nodigen u uit uw vordering tot datum faillissement, zo gespecificeerd mogelijk, in te dienen via faillissementen@dekoningadvocaten.nl.

Wij verzoeken u in uw e-mail het volgende in ieder geval duidelijk te vermelden:

  • Welk faillissement het betreft;
  • Het totaalbedrag van uw vordering waarbij het BTW-bedrag dat eventueel in de vordering is inbegrepen apart wordt gespecificeerd;
  • Een kopie van de betreffende facturen;
  • Indien en voor zover u meent dat uw vordering bevoorrecht is, verzoeken wij u dit nader aan te geven. Voor de goede orde, een vordering kan slechts bevoorrecht zijn op grond van een wettelijke bepaling, wij verzoeken u de betreffende wettelijke bepaling te vermelden;
  • Een eventueel eigendomsvoorbehoud onder overlegging van stukken die dit onderbouwen.
Na indiening van uw vordering ontvangt u van ons hiervan een schriftelijke bevestiging. Bij de afwikkeling van het faillissement ontvangt u bericht of er een uitkering aan de schuldeisers mogelijk is.

Informatie over de status van een faillissement
Voor informatie over de status van een faillissement verwijzen wij u graag naar het openbaar verslag dat voor iedere rechtspersoon halfjaarlijks wordt gepubliceerd. Alle gepubliceerde verslagen kunt u hier terugvinden.

Bel mij terug

Ongeldig

Invalid Input

Ongeldig

Invalid Input

Mr. Arthur Ammerlaan helpt u graag verder!

Specialist insolventierecht

Telefoon
078 - 630 00 00

E-mail
a.ammerlaan@dekoningadvocaten.nl

Image

Gerelateerde artikelen

Steeds bij te tijd blijven? Volg ons ook op social media.

Rechtsgebieden

Ervaring in alle zaken waarmee ondernemers in aanraking komen.

Contact

Dubbelsteynlaan West 39
3319 EK Dordrecht

Postbus 9069
3301 AB Dordrecht

T: +31 (0)78 630 00 00
F: +31 (0)78 630 00 22
E: info@dekoningadvocaten.nl

Algemeen

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te personaliseren en uw websitegebruik te analyseren.