Ontslag: Non-actief of schorsing

Uw werkgever heeft u geschorst of op non-actief gesteld

In bijna alle gevallen volgt na schorsing of non-actiefstelling ontslag. Daarom is het belangrijk om meteen in actie te komen en hulp te zoeken.

Reden

Als u geschorst bent of op non-actief bent gesteld bent u niet meer welkom op het werk. In beginsel is de werkgever wel verplicht het loon door te betalen. Wij raden u aan om direct schriftelijk bezwaar te maken tegen een schorsing of non-actiefstelling. Eventueel kan de rechter worden gevraagd om de schorsing of non-actiefstelling op te heffen en u weer toe te laten tot het werk.

Vervolg

Een schorsing of op non-actief stelling is bedoeld voor een korte periode. Er zal snel duidelijkheid moeten komen van uw werkgever over wel of geen ontslag. Soms wordt een andere functie aangeboden, maar meestal volgt een ontslagprocedure, een ontslag op staande voet of een aanbod voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden (beëindigingsovereenkomst). Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk juridisch wordt ondersteund, zodat u weet wat u verder kunt doen.

Gerelateerde artikelen

Rechtsgebieden

Ervaring in alle zaken waarmee ondernemers in aanraking komen.

Contact

Dubbelsteynlaan West 39
3319 EK Dordrecht

Postbus 9069
3301 AB Dordrecht

T: +31 (0)78 630 00 00
F: +31 (0)78 630 00 22
E: info@dekoningadvocaten.nl

Algemeen

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te personaliseren en uw websitegebruik te analyseren.